Nétive zet eerste stappen in waarmaken internationale ambities

Rijswijk, 17 juni 2015 – In samenwerking met Staffing Management Services, onafhankelijk regisseur van flexibele arbeid heeft Nétive, onafhankelijk leverancier van Vendor Management Software de eerste stappen gezet om de internationale strategie en ambities waar te maken. De eerste landen, naast Nederland, waar de software in samenwerking met de partner in gebruik is genomen zijn Duitsland, Italië en Finland. Tevens is Nétive in verregaande gesprekken met partners in België en zijn er inmiddels oriënterende gesprekken geweest met partners in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Partnerstrategie
Over de keuze voor de benadering van de buitenlandse markt aan de hand van partners merkt Patrick Tiessen, CEO van Nétive, op: “Nétive werkt bij voorkeur samen met partners. In Nederland is dit reeds een succesvolle strategie gebleken. Onze partners ondersteunen hun klanten met kennis, dienstverlening en technologie van Nétive bij de invulling en beheer van arbeid. Wij zien partners als een essentieel onderdeel van een succesvolle implementatie van onze technologie en de processen die met deze technologie worden ondersteund bij een klant. Daarom vinden wij de gekozen partnerstrategie onontbeerlijk voor het verwezenlijken van onze internationale ambities.”

Flexibel
“Door gebruik te maken van de technologie van Salesforce zijn we in staat gebleken een uitermate flexibel Workforce Management Systeem in de markt te zetten dat eenvoudig in diverse Europese landen kan worden uitgerold”, vertelt Tiessen. ‘Zowel de mogelijke meertaligheid van onze software als de mogelijkheid om de software te configureren naar lokale wet- en regelgeving maken onze software uitermate geschikt om internationaal te worden ingezet. Deze flexibiliteit, in combinatie met onze partnerstrategie, biedt ruime commerciële mogelijkheden voor zowel Nétive als voor onze samenwerkende partners.”

Over Nétive
Nétive heeft sinds de start in 2003 meer dan 140 succesvolle implementaties bij opdrachtgevers gerealiseerd. De organisatie bestaat uit 25 medewerkers en richt zich op het maken van software om alle facetten van het werven, selecteren, contracteren en beheren van vaste en tijdelijke medewerkers te ondersteunen. Van behoeftestelling tot en met facturering. De laatste jaren is de dienstverlening rondom de werving en selectie van vast personeel verder uitgebreid in onze oplossing, waardoor nieuwe geïntegreerde samenwerkingsvormen tussen inkoop en recruitment mogelijk worden gemaakt bij onze partners en opdrachtgevers.

Over Staffing Management Services
Staffing MS (opgericht in 2008) is expert in het organiseren van flexibele arbeid. Als adviseur, implementatiepartner of MSP heeft Staffing MS de ambitie om de inhuur van externe arbeid zo te organiseren dat alles draait om inzet van de juiste kandidaat, op basis van de juiste afspraken, zonder onbekende risico’s en tegen de juiste kosten. Transparantie, grip en inzicht staan daarbij voorop.

Staffing MS heeft gekozen voor een onafhankelijke en neutrale positie zodat zij de belangen van de opdrachtgever, waarvoor zij werkt, optimaal kan behartigen. Zonder daarbij bedreigend te zijn voor welke leverancier of kandidaat dan ook. Met ruim 30 implementaties, 40 medewerkers en 2500 contracten onder beheer is Staffing MS een toonaangevende partij.