Eerste editie rapport ‘Aanbieders van Integraal Talent Beheer (ITB)’ gepubliceerd   

De coronacrisis versnelt meerdere trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Aanbieders van HR-diensten en -technologie spelen hier op in. Zo ook HeadFirst Group, waar Staffing MS onderdeel van is. Reden om mee te doen aan het eerste onderzoek van Marleen Deleu (The Flex Academy) en Mark Bassie (Flex-Beheer) naar aanbieders van Integraal Talent Beheer (ITB) in Nederland en België. 

ITB slaat op de integrale HR-aanpak voor het vinden en beheren van talent voor een organisatie, ongeacht de aard van het contract. Andere termen die veel worden gebruikt voor dit soort dienstverlening zijn Total Talent Management of Total Talent Acquisition. 

Wat kun je verwachten? 

Voor de eerste keer zijn de aanbieders van ITB in België en/of Nederland in kaart gebracht. Het rapport is er om de verschillen en overeenkomsten van ITB-aanbieders scherp te krijgen, met als doel het meer transparant maken van deze nog steeds moeilijk te doorgronden en snelgroeiende markt. De scope van het onderzoek is gericht op een viertal aspecten: 

  1. Terminologie en definities van ITB

  2. Belangrijke drivers van ITB

  3. Tips om ITB tot een succes te maken

  4. Geplande en verwachte ontwikkelingen rond ITB 

 De deelnemers 

Aan deze editie hebben, naast HeadFirst Group, nog 11 ITB-aanbieders meegewerkt; AgileOne, Beeline, Charipickers, Compagnon, EN HR solutions, Pixid Group, Sterksen, Talent Solutions Manpower Group, Talentsourcer en Yoores. Iedere deelnemer heeft een vragenlijst ingevuld over wat zij verstaan onder ITB en wat voor dienstverlening ze precies aanbieden.  

 Waar vind je het rapport? 

Het gehele onderzoeksrapport kun je gratis aanvragen door te mailen naar sales@staffingms.com.