Minder stapjes, minder papier én minder handmatig werk

Heb jij al kennisgemaakt met de voordelen van onze e-factuur oplossing? Hierdoor kunnen facturen van Staffing MS sneller worden verwerkt! We nemen je die vervelende administratieve rompslomp uit handen en helpen jou het facturatieproces te optimaliseren.

Wat is een e-factuur?

Een e- factuur is een gestructureerd digitaal bestand dat elektronisch wordt aangeleverd. De factuur wordt in UBL-format (XML-bestand) opgebouwd, waarbij alle gegevens met code getagd zijn. Aan de hand van deze code kan een programma dat UBL ondersteunt, de factuurgegevens snel herkennen en geheel automatisch verwerken in de boekhouding.

Waarom maakt Staffing MS gebruik van e-facturen?

Sinds 2017 is het voor leveranciers van de Rijksoverheid verplicht om bij nieuwe inkoopovereenkomsten e-factureren te sturen. Daarnaast was een verplichting dat alle aanbestedende diensten sinds 18 april 2019 de benodigde voorzieningen hebben om net als de Rijksoverheid e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Pdf-facturen zijn niet meer toegestaan. Verplichtstelling door de overheid was voor Staffing MS echter niet de reden om hiermee te beginnen. E-facturatie zorgt voor een supersnel facturatieproces, waarbij je heel veel tijd bespaart. Het is dan ook niet alleen voor (semi-)overheidsinstanties, maar voor een heleboel klanten een effectieve oplossing.

Hoe werkt e-facturatie?

Om de facturen digitaal te kunnen aanbieden werkt Staffing MS samen met Storecove op het PEPPOL-netwerk. Via dit netwerk wordt de e-factuur rechtstreeks als boekingsvoorstel naar jouw boekhoudprogramma gestuurd. Jij hoeft deze – mits het boekhoudpakket is ingericht op de verwerking van UBL-facturen – alleen nog maar te controleren en te accorderen. Vanzelfsprekend zorgt Staffing MS ervoor dat alle e-facturen voldoen aan de actuele wettelijke regels.

Wat zijn de voordelen?

  • Gemakkelijker: de verwerking verloopt volledig geautomatiseerd
  • Efficiënter: de papierstroom blijft achterwege
  • Nauwkeuriger: geen fouten door digitale verwerking
  • Veiliger: ISO27001 compliant hosting

This post is also available in: Engels