Staffing MS lanceert geoptimaliseerde Inhuurdesk

Managed Service Provider (MSP) Staffing MS – onderdeel van HeadFirst Group – staat mede bekend als specialist in het leveren van de Inhuurdesk. Ruim 50 organisaties maken hier al gebruik van in de vorm van een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS) en/of marktplaats, welke door Staffing MS wordt ondersteund. Stuk voor stuk profiteren zij binnenkort van het geoptimaliseerde portaal. Eerste in rij zijn Inhuurdesk Groene Hart en Inhuurdesk Alphen aan de Rijn. Wouter Waaijenberg, algemeen directeur Staffing MS, licht de ontwikkelingen toe.

Een inhuurdesk voor publiek én privaat

Op 1 juli 2016 trad de herziende Aanbestedingswet in werking. Met als gevolg dat aanbestedingsplichtige organisaties opnieuw moesten nadenken over hun inhuurstrategie. Vele van hen stapten van een inhuurmarktplaats over naar een DAS. “De veelgebruikte marktplaatsen konden – met een aantal ‘rechtmatige’ aanvullingen – geschikt gemaakt worden voor het werken met een DAS, zodat ook (semi-)overheidsorganisaties conform de Europese aanbestedingsregels externe professionals kunnen inhuren. Het DAS is een rechtmatig ondersteunend middel, welke als onderdeel van de Inhuurdesk kan worden aangeboden. Allemaal met hetzelfde doel: om opdrachten te publiceren en aanvullend het contractbeheer mee te faciliteren.

De Inhuurdesk wordt door de MSP ook ingezet in de private markt. Met name voor de ‘open markt’ strategie, wat inhoudt dat zelfstandig professionals en leveranciers van professionals zich kosteloos kunnen registreren bij de Inhuurdesk van de opdrachtgever om online te reageren op de aangeboden opdrachten.

Ontwikkelingen

Het eerste dat aan de Inhuurdesk opvalt is de aangepaste stijl. Waaijenberg: “Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid voor professionals en leveranciers die geïnformeerd willen worden over tijdelijke inhuuropdrachten. De stijl is eigentijds en fris, tegelijkertijd staan de openstaande aanvragen prominent vermeld op de homepage.”

De tweede update betreft een directe koppeling met Nétive VMS, wat het mogelijk maakt om aanvragen – op basis van status – automatisch te publiceren op de Inhuurdesk. Ook gunningen worden rechtstreeks geplaatst, aan de hand van opdrachten die zijn aangemaakt voor een aanvraag. “Voorheen moesten onze consultants een aanvraag op twee plaatsen invoeren om deze extern te publiceren op de Inhuurdesk. Dat is nu niet meer nodig, waardoor de doorloopsnelheid van een aanvraag nóg sneller is. Met het aantal aanvragen die wij dagelijks verwerken, is dat een enorme optimalisatie voor zowel de consultant als de opdrachtgever”, aldus Waaijenberg.

Tot slot zijn de portals voorzien van de laatste updates op het gebied van beveiliging en om aan de huidige standaard van de techniek te voldoen. Een goed onderhouden website is niet alleen gebruiksvriendelijker voor de bezoeker, het is bovendien veiliger en Google zet goed onderhouden websites hoger in de zoekresultaten. “Een belangrijke meerwaarde om de aanvragen van de opdrachtgevers nog beter onder de aandacht te kunnen brengen bij gespecialiseerde professionals“, concludeert Waaijenberg.

inhuurdesk

This post is also available in: Engels