Flexmarkt Omzetranglijst: MSP Top-10 in kaart gebracht

HeadFirst Group, waar Staffing MS onderdeel van is, staat rotsvast op de tweede plek in de afgelopen week gepubliceerde Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021. In de prestigieuze ranglijst staan de honderd grootste flexbedrijven van Nederland op basis van hun omzet in 2020. Met een omzet van ruim 1,5 miljard euro versterkt HeadFirst Group haar positie als de grootste intermediair en MSP-dienstverlener van de Benelux en permanente Top 3-speler in de totale flexmarkt.

Top-3 MSP’s

Op basis van de Omzetranglijst Top-100 2021 heeft Flexmarkt ook een MSP Top-10 in kaart gebracht, waarvan HeadFirst Group koploper is. ZiPconomy schrijft hierover: ‘HeadFirst Group is de grootste speler in de flexmarkt na Randstad. De jaaromzet – managed fee – van ruim een miljard euro bleef nagenoeg gelijk in 2020. Between Staffing Group – nog separaat opgenomen in de Omzetranglijst, maar sinds eind 2020 overgenomen door HeadFirst Group – boekte een omzetgroei van 6% (omzet: 503,2 miljoen euro).

HeadFirst Group-CEO Han Kolff geeft in een toelichting aan dat hij tevreden is over de prestaties: “Between beweegt zich relatief meer op de overheidsmarkt. Die was in 2020 stabiel, zelfs groeiend. HeadFirst heeft op zichzelf ook een goed jaar gehad. Opdrachtgevers zijn gebleven en een fors aantal nieuwe opdrachtgevers zijn erbij gekomen. Alleen het gemiddelde volume per klant nam iets af, zoals bij de financiële instellingen. Dat verklaart het verschil tussen HeadFirst en Between.”

Kolff is positief over dit jaar: “Bij opdrachtgevers die in 2020 al groeiden, gaat die groei onverminderd door. Bij opdrachtgevers die vorig jaar minder inhuurden, is de bodem echt wel bereikt. We koersen dus op groei.”

Over Flexmarkt Omzetranglijst Top-100

De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 wordt jaarlijks gepubliceerd door Flexmarkt in samenwerking met Corporate Finance International (CFI). De Omzetranglijst geeft een overzicht van flexbedrijven, van klein tot groot, met uiteenlopende vormen van dienstverlening in personeelsbemiddeling en inhuur. Naast uitzendbureaus, staan er ook tal van payrollbedrijven in, net als detacheringsbedrijven, zzp-bemiddelaars en MSP-dienstverleners. Deze toonaangevende ranglijst beslaat qua omzet ruim de helft van de totale Nederlandse flexbranche en geeft daarmee een helder, representatief beeld van de ontwikkelingen in de markt.

Bron: ZiPconomy