ISO 9001:2015 certificering Staffing MS verlengd

In april 2019 zijn de processen binnen Staffing MS uitvoerig geïnspecteerd tijdens de ISO 9001:2015 audit. De Managed Service Provider kwam glansrijk door de kwaliteitstoetsing en heeft wederom de verlenging gekregen van het certificaat. Daarmee voldoet de organisatie aan de internationale eisen voor kwaliteitsmanagement. Het doel van deze norm is, om de organisatie gericht bezig te laten zijn met continu verbeteren en zo de tevredenheid van klanten te verhogen. Elk jaar volgt een nieuwe audit volgt om vast te stellen of de kwaliteit nog steeds op orde is.

Wouter Waaijenberg, algemeen directeur bij Staffing MS, laat in reactie op de certificering weten dat hij blij is dat een hoogwaardig kwaliteitssysteem het fundament is van de organisatie. “Wij besteden de grootste zorg aan de kwaliteit van onze dienstverlening en zetten daarbij de wensen en behoeften van onze klanten, leveranciers en kandidaten centraal. Om te kunnen peilen of de ervaringen voldoen aan de verwachtingen, maken wij gebruik van feedback-tool Ratecard. De feedback van zowel professionals, leveranciers als opdrachtgevers wordt vervolgens gebruikt om de dienstverlening van Staffing MS verder aan te scherpen en te optimaliseren.”

Jeroen Sakkers, directeur van Ratecard, voegt hieraan toe: “Met Ratecard is het mogelijk om per doelgroep, afdeling en/of klant grip te krijgen op de kwaliteit van bedrijfsprocessen. De manier waarop Staffing MS dit inzet binnen het kwaliteitssysteem, is precies hoe wij dit voor ogen hebben. Dankzij de automatisering en koppeling met de systemen die Staffing MS gebruikt en beheert, waaronder VMS van Nétive en Samanage, komt feedback op de automatische piloot binnen. Vervolgens kan dit per klant periodiek gerapporteerd worden, zodat inzichten ontstaan waarmee de kwaliteit continu gemonitord en verbeterd wordt. Het verbaast ons dan ook niet dat Staffing MS hiermee glansrijk door de kwaliteitstoetsing ten behoeve van de ISO 9001:2015-certificering is gekomen.”
Ratecard Staffing MS

Kwaliteitsmanagement

De ISO-certificering maakt onderdeel uit van Staffing MS bredere aanpak om de kwaliteit binnen de organisatie te borgen. Zo is de zij ook lid van de Bovib, de branchevereniging voor intermediairs en brokers. Daarmee wordt er toegezien en getoetst op de kwaliteitseisen en risicobeperking op financieel en fiscaal gebied. Daarnaast bezit Staffing MS een tweetal keurmerken; ABU en SNA. Waarbij het ABU-keurmerk de kwaliteitseisen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, afdracht van sociale premies, veiligheid op de werkvloer en gedragsregels vertegenwoordigd. Tot slot staat het SNA-keurmerk voor het beperken van inlenersrisico’s en uitbesteders van werk.

Over Staffing MS

Staffing Management Services is – samen met de bedrijven HeadFirst, Myler, Source, Proud Company en Designated Professionals – onderdeel van HeadFirst Group. HeadFirst Group is de marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals; matchmaking, contracting, payrolling, global sourcing en Managed Service Providing. Op dit moment werken dagelijks ruim 9.000 professionals bij circa 200 opdrachtgevers in Nederland, België en Luxemburg, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van circa 900 miljoen euro.

Over Ratecard

Ratecard is de feedbacktool die real-time integreert met de processen en zo helpt om op de automatische piloot feedback te verzamelen. Meer dan 8.500 bedrijven uit 32 landen maken gebruik van Ratecard, waaronder vele ABU- en Bovib-leden in verband met hun keurmerken en/of certificeringen.