PGGM scoort dienstverlening Staffing MS met een 8!

De arbeidsmarkt wordt steeds complexer. Door toenemende eisen rondom wet- en regelgeving, maar ook de extreme schaarste op de arbeidsmarkt. Hierdoor heeft PGGM de behoefte aan meer grip op het inhuurproces. Staffing MS ontzorgt de pensioenuitvoeringsorganisatie om deze te professionaliseren en te managen.

De dienstverlening van Staffing MS wordt sinds oktober 2020 gecentraliseerd vanuit de Inhuurdesk. Dit team verwerkt de aanvragen, verzorgt het contractbeheer en facturatieproces én verstuurt rapportages. Alle vereiste documenten worden vastgelegd in een digitaal dossier, zijn te allen tijde geldig binnen de contractperiode en worden dus ook tijdig verlengd.

Wij hanteren voor PGGM een sourcing strategie, waarbij wij ons eigen netwerk combineren met dat van PGGM. Op basis van deze strategie wordt bepaald via welke distributiekanalen een aanvraag wordt gedeeld. Ons doel is om de beste kandidaat uit de markt te halen. Zowel het bestaande netwerk van onze organisatie als dat van PGGM wordt actief beheerd door de Inhuurdesk.

Statement of Work
Stategic Buyer PGGM: “Om goed geïnformeerde keuzes en afspraken te kunnen maken, helpt het om de Inhuurdesk als vast aanspreek- en kennispunt te hebben. We werken alweer bijna 1,5 jaar met elkaar samen en daarover zijn we uiterst tevreden. Niet voor niets dat we blijven werken aan verdere verbetering én uitbreiding van de dienstverlening, bijvoorbeeld op het gebied van Statement of Work.”

Sinds augustus 2021 is Staffing MS ook verantwoordelijk voor de Statement of Work (SoW) van PGGM: de inkoop van projecten of diensten (IT) of uitbesteed werk (beveiliging, schoonmaak of de catering). De verschillende activiteiten op het gebied van onboarding, zoals duidelijke communicatie over de veiligheidseisen en een pre-employment screening, zijn de voornaamste drijfveren om dit ook bij Staffing MS onder te brengen.

Professionals & Partners services
Zodra een zelfstandig professional of een professional van een leverancier via Staffing MS aan een opdracht start bij PGGM, kan ervoor worden gekozen gebruik te maken van de Professionals of Partners services. Deze propositie is een one-stop-shop voor ondernemersservices, waarmee Staffing MS – namens PGGM – ervoor zorgt dat professionals zorgenvrij kunnen ondernemen. Denk aan voordelen op het gebied van versnelde betalingstermijn of persoonlijke ontwikkeling. Met name de vergoeding van kosten voor screening en verzekeringen worden aantrekkelijk bevonden door professionals die aan de slag gaan bij PGGM.

Voordelen samenwerking Staffing MS 
De samenwerking met Staffing MS brengt onder andere de volgende voordelen voor PGGM met zich mee:

  • Controle en begeleiding van het inhuurproces
  • Betere kwaliteit kandidaten door een breder aanbod
  • Alle opdrachten centraal op één plek: Inhuurdesk PGGM
  • Kostenbesparing (op termijn 5 – 10 procent)
  • Uitvoering van alle administratieve werkzaamheden
  • Risicobeheersing rondom alle wet- en regelgeving
  • Uitgebreide rapportagefunctionaliteiten


Over PGGM

PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk. We bieden onze klanten pensioenbeheer, vermogensbeheer en bestuursadvisering. PGGM beheert de pensioenen van verschillende pensioenfondsen, de daarbij aangesloten werkgevers en hun werknemers.